Suurin osa lapsista menettää uskonsa joulupukkiin ala-asteella. Itse lopetin uskomisen kuusivuotiaana. Joulupukki oli tullut, mutta en nähnyt poroja missään. Kysyin äidiltä, missä joulupukin porot olivat, ja äiti sanoi, että valkoparta jätti ne metsään. Pian sen jälkeen joulupukki lähti meiltä Mersulla! Olin äidille ja isälle koko joulun vihainen.
 
Omasta mielestäni koko joulupukki on aivan turha. Lapset toivovat kalliita lahjoja siinä uskossa, että ei se maksa joulupukille mitään koska tontut tekevät kaikki lahjat. Vanhemmat joutuvat ostamaan kalliita lahjoja ja kaikki kunnia menee jollekin olemattomalle ukkelille. Eli suomeksi: olisi hyvä opettaa lapselle jo pienestä pitäen, että joulupukkia ei ole olemassa. Silloin ehkä lapsetkin osoittaisivat enemmän kiitollisuutta vanhemmille.
 
Uskoisitko sinä tähän joulupukkiin?
 
 
Ilona ja menetetty usko
 
Ilona (9E) ei enää uskonut joulupukkiin, koska hänen veljensä oli pukeutunut joulupukiksi. Hän tunnisti pukin lapasista. Koko joulu meni nurin siitä, koska Ilona järjesti tapahtuneesta kamalan kohtauksen. Hän huusi, että vanhemmat olivat pettäneet ja valehdelleet hänelle.
 
Miina