Amerikkalaiset suklaaherkkumuffinssit sopivat erityisesti lahjaksi ystävälle kauniisti paketoituina, mutta myös sydänsuruihin ja lohturuoaksi:

Suklaamuffinssit 12kpl


100g voita tai margariinia

2½ dl sokeria

2 munaa

4dl vehnäjauhoja


1dl kaakaojauhetta

 

2tl vanilliinisokeria

 

2tl leivinjauhetta

 

0,5tl suolaa

120g taloussuklaa-rouhetta

 

1dl maitoa


Koristeluun: Taloussuklaarouhetta ja Fazer Valkoista leivontasuklaata

Taloussuklaata ja valkoista leivontasuklaata.


Sekoita pehmeä rasva, sokeri, munat ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen rasvaseokseen. Kääntele suklaarouhe taikinaan. Jaa muffinivuokiin ja paista 200 asteessa noin 20-25 min. Anna jäähtyä.

Koristelu:

Sulata suklaa pakkauksen ohjeen mukaan. Taittele leivinpaperista pieni pursotin ja pursota suklaajuovia muffinien päälle. Anna jähmettyä.

 

Mangohyytelökakku on helppo valmistaa ja se sopii erinomaisesti juhliin. Uunia ei myöskään tarvita. Se ei ole kovin makea, mutta makeutta voi lisätä lisäämällä mangopilttiä kakun päälle. Erinomaisesti kakku sopii esim. kesäjuhliin ilman mangopäällystä, koska silloin se on ihanan raikas ja viilentävä.


Mangohyytelökakku


Pohja:


75g voita

 

½ pakettia Digestive keksejä


Hyytelö:


2dl kermaa


4dl piimää


1,5 dl sokeria


3tl vaniljasokeria


6 liivatelehteä


3rkl sitruunamehua


Päälle (jos haluaa):

 

1,5 prk mangososetta (esim. piltti)

 

Murenna Digestive-keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele tiiviiksi pohjaksi irtopohjavuokaan leivinpaperin päälle. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma, lisää piimä ja sokeri. Sekoita. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. lisää kiehuvaan mehuun kuivaksi puristetut liivatelehdet. Kaada mehu-liivateseos piimäkermaseokseen ja sekoita hyvin. Anna hyytyä jääkaapissa. Irrota kakku pohjavuoasta ja laita mangosose kakun päälle jos haluat.


Täytetyt paprikat ovat täyttävää syötävää vaikka lounaaksi tai iltapalaksi.

Täytteeseen voi laittaa jauhelihan sijasta esim. savulohta, tonnikalaa, broilerisuikaleita tai vihanneksia.


Täytteestä tulee noin 6-8 paprikaa.

Täytetyt paprikat

6-8 paprikaa

 

tilkka öljyä

 

400g jauhelihaa

 

1 iso sipuli silppuna

 

3-4 valkosipulinkynttä hienonnettuna

 

5 tuoretta herkkusientä silppuna

Santa Marian Forest Blend -mausteseosta myllystä

 

paprikajauhetta oman maun mukaan

 

2dl risottoriisiä

 

3 tomaattia silppuna

 

5dl vettä

 

1 valkosipuli-persilja fondikuutio

 

1 ruukullinen persiljaa silppuna

 

tabascoa oman maun mukaan

 

juustoraastetta

 

Poista paprikoista ”hatut” pois, säästä ne. Poista sisältä siemenet ja huutele paprikat.Kuumenna tilkka öljyä paistinpannulla tai kattilassa, paista jauheliha ja sipuli. Lisää joukkoon valkosipuli ja herkkusienet, kääntele hetki. Mausta seos. Lisää riisi ja kääntele noin minuutti. Sekoita ainesten joukkoon tomaatit ja vesi, sekä fondikuutio, anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes neste on imeytynyt riisiin.

Silppua sekaan persilja, mausta vielä tabascolla, sekoita joukkoon juustoraaste ja tarkista maku.

Täytä paprikat seoksella, voit ripotella päällimmäiseksi vielä juustoraastetta. Nosta päälle paprikan ”hatut” ja kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 20 min.

 

Emmi