Amerikkalaiset suklaaherkkumuffinssit sopivat erityisesti lahjaksi ystävälle kauniisti paketoituina, mutta myös sydänsuruihin ja lohturuoaksi:
Suklaamuffinssit 12kpl100g voita tai margariinia
2½ dl sokeria
2 munaa
1dl kaakaojauhetta
2tl vanilliinisokeria
2tl leivinjauhetta
0,5tl suolaa 120g taloussuklaa-rouhetta
1dl maitoa
Koristeluun: Taloussuklaarouhetta ja Fazer Valkoista leivontasuklaata
Taloussuklaata ja valkoista leivontasuklaata.
Sekoita pehmeä rasva, sokeri, munat ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen rasvaseokseen. Kääntele suklaarouhe taikinaan. Jaa muffinivuokiin ja paista 200 asteessa noin 20-25 min. Anna jäähtyä.
Koristelu:
Sulata suklaa pakkauksen ohjeen mukaan. Taittele leivinpaperista pieni pursotin ja pursota suklaajuovia muffinien päälle. Anna jähmettyä.
Mangohyytelökakku on helppo valmistaa ja se sopii erinomaisesti juhliin. Uunia ei myöskään tarvita. Se ei ole kovin makea, mutta makeutta voi lisätä lisäämällä mangopilttiä kakun päälle. Erinomaisesti kakku sopii esim. kesäjuhliin ilman mangopäällystä, koska silloin se on ihanan raikas ja viilentävä.
Mangohyytelökakku
Pohja:
75g voita
½ pakettia Digestive keksejä
Hyytelö:
2dl kermaa
4dl piimää
1,5 dl sokeria
3tl vaniljasokeria
6 liivatelehteä
3rkl sitruunamehua
Päälle (jos haluaa):
1,5 prk mangososetta (esim. piltti)
Murenna Digestive-keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele tiiviiksi pohjaksi irtopohjavuokaan leivinpaperin päälle. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma, lisää piimä ja sokeri. Sekoita. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. lisää kiehuvaan mehuun kuivaksi puristetut liivatelehdet. Kaada mehu-liivateseos piimäkermaseokseen ja sekoita hyvin. Anna hyytyä jääkaapissa. Irrota kakku pohjavuoasta ja laita mangosose kakun päälle jos haluat.
Täytetyt paprikat ovat täyttävää syötävää vaikka lounaaksi tai iltapalaksi.
Täytteeseen voi laittaa jauhelihan sijasta esim. savulohta, tonnikalaa, broilerisuikaleita tai vihanneksia.
Täytteestä tulee noin 6-8 paprikaa.
Täytetyt paprikat
6-8 paprikaa
tilkka öljyä
400g jauhelihaa
1 iso sipuli silppuna
3-4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
5 tuoretta herkkusientä silppuna
Santa Marian Forest Blend -mausteseosta myllystä
paprikajauhetta oman maun mukaan
2dl risottoriisiä
3 tomaattia silppuna
5dl vettä
1 valkosipuli-persilja fondikuutio
1 ruukullinen persiljaa silppuna
tabascoa oman maun mukaan
juustoraastetta
Poista paprikoista ”hatut” pois, säästä ne. Poista sisältä siemenet ja huutele paprikat.Kuumenna tilkka öljyä paistinpannulla tai kattilassa, paista jauheliha ja sipuli. Lisää joukkoon valkosipuli ja herkkusienet, kääntele hetki. Mausta seos. Lisää riisi ja kääntele noin minuutti. Sekoita ainesten joukkoon tomaatit ja vesi, sekä fondikuutio, anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes neste on imeytynyt riisiin.
Silppua sekaan persilja, mausta vielä tabascolla, sekoita joukkoon juustoraaste ja tarkista maku.
Täytä paprikat seoksella, voit ripotella päällimmäiseksi vielä juustoraastetta. Nosta päälle paprikan ”hatut” ja kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 20 min.
Emmi
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.