Joulun ykkösjuttu on varmasti lahjojen saaminen ja niiden antaminen. Mitä vanhemmaksi tulee, sitä hyödyllisempää tavaraa lahjaksi toivoo. Eihän kukaan jaksaisi niitä satoja pikkutavaroita, jotka pian kuitenkin jo lojuvat kaapin perällä. Nykynuorisolle varma lahja on elektroniikka. Kännykät, kannettavat tietokoneet ja pelikonsolit kehittyvät jatkuvasti ja niitä pitää ”päivittää”.
 
Itse tiedän tänä jouluna saavani uuden kännykän, sillä sitä olen toivonutkin. Inhoan erilaisia pikkutavaroita. Sykin 9G-luokan kolmikon Karoliinan, Heidin ja Fiian mielestä ikimuistoisin lahja on ollut ensimmäinen oma kännykkä. Jokaiselle on omat joululahjatoiveensa. Tämän vuoden uutuus Playstasion3 on varmasti monen listalla. Kannettava tietokone ja Nintendo Wii löytyvät Heidin ja Fiian toivelistalta. Toinen varma lahja on karkki, kuten Karoliinalla ja myös itselläni. Mitä joulu olisikaan ilman suklaata?
 
 
Jokainen meistä on saanut ihan varmasti kamalia lahjoja. Fiian kamalin lahja on ollut jalkapallolamppu, vaikka hän oli jo lopettanut jalkapallon pelaamisen.:) Pitää kuitenkin muistaa kohteliaat käytöstavat eikä haukkua lahjaa kaikkien kuullen siltä istumalta.
 
Tiia