Irc-Galleria – Suomen käytetyin nuorten ja nuorten aikuisten verkkoyhteisö
 
Irc-Galleriaa monet käyttävät pääsääntöisesti yhteydenpitoon. Monet ovat saaneet galleriasta myös uusia ystäviä.
Irc-Galleriassa jokaisella on oma profiili, johon saa lisätä kuvia itsestään, harrastuksistaan tai mistä vain, mikä ei riko sääntöjä. Jokainen pystyy myös lisäämään videoita ja blogimerkintöjä, joihin jokainen saa vapaasti kommentoida.
Irc-Gallerian käyttäjä voi myös liittyä yhteisöihin, esim. Lakeuden ratsastajiin tai Motivaatiorajoitteisiin. Niitä voi perustaa kuka tahansa, ja niissä jutellaan aina yhteisön nimen mukaisesta aiheesta. Yhteisöt näkyvät omassa profiilissa.
Vip tarkoittaa maksullisia Vip-ominaisuuksia, joilla käyttäjä saa käyttöönsä lisäominaisuuksia. Näitä ominaisuuksia ovat mm. yksityiskommentit, mahdollisuus lisätä kavereita kaverilistalle ja rajata profiilin sisältöä näkyviin vain kavereille.
 
 
 
 
Mielipiteitä Irc-Galleriasta:
 
Nitan mielestä Irc-Galleria on todella kätevä. Tutuille ja tuntemattomille pystyy kommentoimaan. Hyvä puoli on myös se, että pystyy kommentoimaan yksityisesti muille, eli niin että vain minä ja viestin vastaanottaja näkee kommentin.
 
Olen käyttänyt Irc-Galleriaa monta vuotta jo. Ainut minua ärsyttävä asia on se, että galleriaan tulee alle 12-vuotiaitakin, vaikka ikäraja on galleriassa 12. Mielestäni ikärajaa saisi nostaa ainakin vuodella.
 
Vipit ovat myös mielestäni käteviä. Pystyy lisäämään kavereita ja seuraamaan heidän tekemisiään.
Näkee heidän uudet kuvansa, blogimerkintänsä, videonsa, tulevat syntymäpäivänsä jne.
Myös yhteisöt ovat kivoja. Näkee, mistä käyttäjä pitää ja mistä ei. Itselläni on vain noin kymmenen yhteisöä, vaikka voi liittyä korkeintaan sataan yhteisöön kerralla. Olen liittynyt sellaisiin yhteisöihin, jotka ovat mielestäni hauskoja ja tarpeellisia. Myös yhteisöjen kommentteja pystyy seuraamaan. Esim. luokkayhteisössä se on todella kätevää!
 
Irc-galleria on Julian mielestä aika turha sivusto. Siellä ei ole oikeastaan mitään muuta tekemistä kuin katsella toisten kuvia. Galleriaan edes tuskin liittyä niin paljon käyttäjiä kuin Facebookiin, koska Facebookissa on paljon myös aikuiskäyttäjiä. Galleria on oikeastaan pelkkien suomalaisten nuorten sivusto.
 
 
Facebook – maailmanlaajuinen yhteisöpalvelu
 
Facebook on internetissä toimiva yhteisöpalvelu. Sivusto tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden käyttäjäprofiilin luomiseen sekä yhteydenpitoon ystäviensä kanssa. Suomessa Facebook alkoi levitä varsinaisesti vuoden 2007 lokakuussa. Tuolloin aktiivisia käyttäjiä oli kokonaisuudessaan jo 58 miljoonaa.
Facebookin on todettu aiheuttavan jonkin asteista riippuvuutta. Lehdissä on ollut juttuja, joissa kerrotaan, miten joillakin työpaikoilla pomot kieltävät Facebookin käytön työaikana, koska sen on pelätty haittaavan työntekoa.
Analyytikoiden mukaan Facebook saa enemmän lisäkäyttäjiä sen takia, että se koetaan enemmän yksityiseksi. Käyttäjä voi parantaa tietoturvaansa Facebookissa rajoittamalla profiilinsa näkyvyyttä ja näin piiloutua tuntemattomilta ihmisiltä. Esim. ystäväkutsut voi jättää vahvistamatta.
 
 
 
 
Mielipiteitä Facebookista:
 
Facebook on Julian mielestä erittäin toimiva ja mielenkiintoinen sivusto. Siellä on paljon enemmän tekemistä kuin Irc-Galleriassa, minkä takia niin vanhat kuin nuoretkin ihmiset ovat facebookin aktiivisia käyttäjiä. Facebookissa voi esim. pelata suosittua Farmville-peliä, jossa voit kasvattaa erilaisia kasviksia, vihanneksia, puita tai ostaa eläimiä ja taloja. Peli on erittäin koukuttava. Sivustolla voi myös esim. liittyä yhteisöön, jonka tarkoitus on kerätä mahdollisimman paljon jäseniä. Jos jäseniä liittyy tarpeeksi, yhteisön perustajat, esim. australialainen perhe, aikoo muuttaa Suomeen. Facebookin välityksellä voit myös jutella kavereidesi kanssa, jos he ovat samaan aikaan kirjautuneina. Facebook on kaiken kaikkiaan erittäin toimiva sivusto ja esimerkit, jotka kerroin, ovat vain pieni osa kaikista niistä mahdollisuuksista, joita kyseinen sivusto tarjoaa.
Facebook on Nitan mielestä jopa ärsyttävän koukuttava. Se on aika turha, mutta erityisesti pelit koukuttavat käyttämään Facebookia monta kertaa päivässä. Farmville-peli on nyt noussut muiden pelien ylitse ja sen kyllä huomaa. Ärsyttävää on se, kun saa kaverikutsuja joiltain turkkilaisilta miehiltä, mutta onneksi niitä ei ole pakko hyväksyä. Moni ei ole varmaankaan miettinyt asiaa, mutta Facebookin heikkous on se, että sinne pitää laittaa itsestään oikeat nimet. Kun kirjoittaa esim. että on lähdössä nyt viikoksi Espanjaan, niin talo käydään tyhjentämässä sillä aikaa. Pakko myöntää, että kyllä kaduttaa, että edes rupesin käyttämään Facebookia, mutta minkäs sille voi, kun se on niin koukuttava.
 
Nita ja Julia