Itsenäisyysviikonloppuna elokuvateatterissa ensi-iltansa saa Timo Koivusalon ohjaama Väinö Linnan romaaniin perustuva elokuva Täällä Pohjantähden alla. Elokuvasta on tehty kaksi osaa, joista jälkimmäinen saa ensi-iltansa ensi vuoden 2010 syksyllä. Täällä Pohjantähden alla –romaanista on tehty elokuva aikaisemminkin, ja sen ohjasi Edvin Laine 1968.
 
Tositapahtumiin perustuva elokuva Suomen itsenäistymisestä ja 1950-luvulle kestäneestä toisesta maailmansodasta on heijastettu valkokankaalle. Elokuva kertoo tavallisen ihmisen näkökulmasta Koskelan suvun elämästä verisen veljessodan keskellä ja yhteiskuntamme muutoksista. Elokuva ei ole vain pelkkää räiskintää, vaan siinä on mukana aitoja tunteita, rakkautta ja vihaa.
 
 Ilta-Sanomat arvelee, ettei elokuvasta tulisi niin suurta menestystä kuin edeltäjästään tai romaaneista. Elokuvaa on hieman pehmennetty, vaikka sodan keskellä pyöritään entistä enemmän.
 
 
Huomenna 4.12. ensi-iltansa saava elokuva Täällä Pohjantähden alla on mahdollista nähdä Seinäjoella Bio Marilynissä 19.00 alkaen. Kolmen tunnin elokuva on melko pitkä ja luultavasti hieman puuduttava ainakin meidän nuorten katseltavaksi. Hyvä ohjaaja kuitenkin osaa tehdä siitä varmasti mielenkiintoisen. Elokuva on varmasti ”pakollinen” omasta historiastaan ja tuon ajan elämästä kiinnostuneille.
 
Pääosissa tässä sydäntä riipaisevasta ja historiaa tarkastelevassa elokuvassa ovat Ilkka Koivula, Vera Kiiskinen, Risto Tuorila ja Hannu-Pekka Björkman.
 
Tiia