Joka aamu, kun aloittaa lehden lukemisen, saapuu jossain vaiheessa mielipidekirjoitussivulle. Viimeistään silloin aamun huono fiilis iskee päälle.

Kirjoituksissa on yleensä aina samat vanhat aiheet, usein jopa samat vanhat kirjoittajat. Aina puhutaan politiikasta ja siitä, kuinka hallitus mokaa ja käyttää liikaa rahaa, aina puhutaan siitä, kuinka koirien ulosteet häiritsevät teitten reunoissa ynnä muuta sellaista. Kuitenkaan kirjoittajista harva tekee itsekään mitään. Esimerkiksi jos ihmiset valittavat siitä, kuinka on roskattu: ehkä he eivät tosiaan itse roskaa, mutta jättävät kuitenkin asian sikseen, kunnes pääsevät kotiin, jossa he kirjoittavat mielipidekirjoituksen lehteen. Ja joskus ihmiset kirjoittavat turhista aiheista vieläpä nimimerkin suojissa.
 
Tämän ehkä voi rasittavuudessaan voittaa ainoastaan se, että joku lukija vastaa aiheettomaan mielipidekirjoitukseen aiheettomalla vastauksella, jossa on joko samaa mieltä, tai sitten sanoo, kuinka rasittavaa on katsoa joka viikko sen saman ihmisen kirjoituksia. Jos he ovat sitä mieltä, miksi he sitten yleensäkään kirjoittavat samalle palstalle ja ärsyttävät sillä muita ihmisiä, jos itsekin kokevat saman kohtalon?
 
Lehtien toimitus voisi alkaa katsoa tarkemmin, millaisia kirjoituksia he lehtiinsä painavat, vai onko niin, ettei mielipidekirjoituksia tule tarpeeksi, jolloin aiheettomat, lyhyet kirjoituksetkin pitää julkaista?
 
Nimim. Turhautunut