Uncharted: Drake’s Fortunen kehitti Naugty Dog-pelitalo. Naughty Dog muistetaan varmaan parhaiten Crash Bandicoot -peleistä, jotka he tekivät PlayStation 1:lle. Uncharted: Drake’s Fortune julkaistiin vuonna 2007 PlayStation 3:lle yksinoikeuspelinä.

Uncharted on toiminta- ja seikkailupeli, jossa päähenkilö Nathan Drake etsii Sir Francis Draken aarretta ystävänsä Victor "Sully" Sullivan ja reportteri Elena Fisherin kanssa. Tarina alkaa siitä, kun Drake lähtee etsimään 400 vuotta vanhaa Sir Francisin arkkua, jonka uskotaan olevan avain El Dorado- nimiselle saarelle keskellä Tyyntä valtamerta. Aarteenetsintä saa ikävän käänteen, kun Nathanin ja Elenan lentokonetta aletaan ampua El Doradossa alas ilmatorjunta-aseilla, ja he joutuvat merirosvojen jahtaamaksi. Nathanilla on mukanaan vain käsiase, ja hän lähtee etsimään Elenaa ja Sir Francisin aarretta. Matkalla tulee tapahtumaan paljon.
 
Pelattavuus on todella sulavaa. Välillä kylläkin ohjattavuuteen palaa suorastaan käämit, kun on hyppinyt vaikeaa kohtaa kymmenen minuuttia ja sitten hyppää vähän liian sivuun, niin joutuut aloittamaan taas alusta. Välillä tuntuu siltä, että seinistä irrottautuminen olisi todella vaikeaa, koska kun yrittää seinästä pois, Nathan hyppää toisen seinän taakse. Ampuminen on todella luontevaa seikkailupeliksi, vaikka ei kyllä ole minkään FPS-pelin luokkaa.
 
Itse suosittelen ostamaan ja kokeilemaan peliä, jos jostain käsiinne saatte halvalla! Unchartedia suosittelen erityisesti seikkailupelien ystäville. Yhteen pelikertaan riittää noin kymmenen tuntia, mutta trophyjen hankinta on parasta, mitä tässäkin pelissä voi tehdä ensimmäisen läpi kerran jälkeen. Nyt odottelen, että saan Uncharted 2: Among Thiefin pelihyllylleni!
 
 
Jaakko