Sateisen ja kylmän pääsiäisen aikaan sain käsiini mahtavan PS3-pelin Heavy Rainin. Pelin on tuottanut Quantic Dream-yhtiö, joka on tehnyt muun muassa Fahrenheitin (2005). Quantic Dream on tehnyt loistavaa ja kovaa työtä Heavy Rainin takia, ja se näkyy kyllä jäljessä! Uusi kynnys ylitettäväksi on myös se, että Heavy Rain on interaktiivinen draama. Draamasta huolimatta tapahtumat ovat aina synkkiä ja moraalisesti ristiriidassa maailmassa.

 
Pelissä on uudenlainen ohjaussysteemi. Nyt ei riitä pelkän vasemman tatin heiluttelu, että pääsee liikkumaan, vaan pitää painaa R2:sta samalla. Samalla toimintakohtauksissa refleksit vaikuttavat. Ruutuun tulee komentoja, jotka pitää suorittaa. Oikealla sauvalla tehdään kaikki nuolikomennot. Omasta mielestäni liikkuminen on hieman kömpelöä, mutta vain portaissa ja ahtaissa paikoissa. Tosin pelin todella hieno ulkoasu korvaa kaiken sen vaivan, mitä pelaaja näkee liikkuessaan. Pelin aikana adrenaliini pysyy koko ajan yllä, kiitos nopeiden tilannekohtausten tapahtumien ansiosta.
 
Heavy Rainin perusjuonena on löytää Origami-tappaja, joka hukuttaa lapsia sadeveteen ja vie heidät tämän jälkeen joutomaalle. Erikoista tappajalle on se, että hän laittaa origamin uhrinsa kämmeneen ja orkidean rinnalle. Juonessa on mukana neljä hahmoa, joitten tiet voivat kohdata kesken pelin. Ensimmäisenä pelattavaksi tulee Ethan Mars, jonka pojan Shaunin Origami-tappaja kidnappaa, mutta mitä Ethan on valmis tekemään poikansa eteen? Toisena hahmona tulee yksityisetsivä Scott Shelby, jonka Origami-tappajan uhrien omaiset ovat palkanneet hänet etsimään tappajan. Kolmas on FBI-agentti Norman Jayden, jolla on kokeiluasteella oleva ARI-laite. Jaydenillä on kumminkin hämärä huumetausta. Viimeisenä, mutta ei vähäisempänä tulee Madison Paige, joka on nuori valokuvaaja, joka kärsii kroonisesta unettomuudesta. Paigellä ei ole suoraa linkkiä Origami-tappajaan, mutta hän sekoittuu tutkimuksiin mukaan. Juoni on todella kehittyvä ja muuttuu pelaajan  valinnoista koko ajan. Valitako risteyksestä oikea vai vasen? Ampuako vai suostuttellako? Onnistuako vai ei? Muun muassa näitä valintoja pelaaja joutuu tekemään ja näin vaikuttaa juoneen erilailla. Quantic Dreamin mukaan pelissä on jopa 20 erilaista loppua.
 
Heavy Rainin grafiikka on juuri sitä, mitä voi odottaa. Iloisia ja lämpimiä päiviä, mutta pääosin todella synkkiä ja masentavia. Tämä on taattua PS3- laatua, mutta harmittavasti ei ole mahdollista saada 1080 pisteen resoluutiota vaan maksimi on 720 p, mutta sekin riittää oikein loistavasti. Musiikit ovat synkkää pianon soittelua välillä, mutta niitä jaksaa kuunnella mainiosti.
 
Omasta mielestäni peli on todella loistava juoneltaan ja juonen käänteitä tulee vähät väliä. On mielenkiintoista katsoa, kun joku toinen pelaa ja tekee aivan erilaisia ratkaisuja kuin itse. Musiikki on suorastaan korvia hyväilevää. Grafiikka on synkkää ja upeaa. Pelattavuus on hyvin sulavaa, paitsi, että on kömpelöäliikkua portaissa tai ahtaissa paikoissa. Pystyn suosittelemaan Heavy rainia  hyvin lämpimästi sellaiselle pelaajalle, jonka tekisi mieli kokeilla jotain uutta ja mielenkiintoista, kunhan pystyy seuraamaan juonta!
 
Arvosana 9/10
 
Jaakko
 
Heavy Rainin demosta pätkä.