Loma on tulossa vain muutamien päivien päässä. Kukapa meistä ei sitä kaipaisi? Reilussa kahdessa kuukaudessa voi tapahtua paljon. Hengailua rannalla parhaiden kavereitten kanssa syöden jäätelöä, rantalenttistä pelaillen, auringonottamista tai mopolla kaahailua. Kaikki meistä odottavat kesää, vai odottavatko?

 
Ysiluokkalaiset viettävät parhaillaan viimeisiä päiviä peruskoulussa. Syksyllä mennään uuteen kouluun ja ruvetaan jo opiskelemaan ammattia. Pakko myöntää, että on haikeaa jättää taakseen niin tutut kuin tuntemattomatkin kaverit ja tietenkin se koulu ja luokanvalvoja. On varmaa, että jokaista ysiluokkalaista jännittävät kesäkuussa saapuvat yhteishaun tulokset. Pääsenkö sinne, minne haluan tai mitä jos en pääse minnekään? Jokaisella on toivottavasti jo valmiina jokin kiinnostava ammatti, jota lähtee nyt tai kolmen vuoden päästä opiskelemaan. On tärkeää, että opiskelee sitä, mistä tykkää. Pakko-opiskelu ei ole kenenkään mielestä kivaa.
 
PS. Kiitos, Syk, viihtyisästä koulusta ja erityiskiitosta luokanvalvojallemme Tonille kaikista hauskoista jutuista ja kommenteista näiden vuosien aikana.
 
Kiitos 9G ja Toni kivoista vuosista!
 
Karoliina, Minttu, Anna-Maija, Topias, Heidi, Robin, Justiina, Fiia, Jere, Lotta, Jami, Nina, Laura, Johanna, Topi, Jesse ja Maria, tulen kaipaamaan teitä!
 
Tiia