Tänä iltana (20.5. klo 17:15) ruutuun räjähtävä Suomi–Tšekki-matsi on varmasti aiheuttanut monelle (itselleni mukaan lukien) harmaita hiuksia. Katastrofi Tanskaa vastaan on jo pyyhitty muistista ja voittojen myötä pelejä on ollut mahtava seurata, mutta löylytys, jonka Leijonat saivat vain muutama päivä sitten Venäjältä, painaa näin ratkaisevien hetkien ovella jokaisen mieltä, enemmän tai vähemmän. Tulevassa ottelussa Leijonien onkin tärkeä ottaa opikseen edeltävästä tappiosta, välttää turhia jäähyjä ja antaa kaikkensa.
 
Vastustajana Tšekkiä turha aliarvioida, ja tässä vaiheessa ei vielä kannata huokailla helpotuksesta, sillä joukkueesta löytyy nimekkäitä pelaajia ja paljon kokemusta. Vastustajan riveistä erottuu mm. jokaiselle tuttu pelinumero 68. Jaromir Jagr on ollut Saksan mm-turnauksessa tshekkihyökkäyksen pistelinko 3+3 merkinnällään ja vieläkin yksi maailman parhaista pelaajista.
 
Edessä on siis kuolemanpeli. Ottelu ei tule olemaan Suomelle helppo, mutta itse luotan tähän joukkueeseen edelleen sataprosenttisesti siinä, että tänä iltana taistellaan. Pojat ovat saaneet levätä ja nousta uuteen päivään tahdonvoimaisina ja hihat täynnä ässiä. Vaikka joukkueemme koostuukin osittain ensikertalaisista ja nuoremmista pelaajista, he ovat näyttäneet meille loistavaa peliä ja pystyvät siihen edelleen. Jos ja kun pojat pystyvät tuomaan esille parhaat puolensa, Tšekki kaatuu. Ja lujaa kaatuukin.
 
 
Sara