Kolmen 9.-luokkalaisen Tiia Taipaleen, Nina Lylyn ja Justiina Ilkan ahkeruus palkittiin hyvällä tuotolla ja iloisella mielellä viime sunnuntaina Lastentapahtumassa Sykissä. Yhdessä tytöt muodostavat Lastenleikkiä-yrityksen, joka on saanut alkunsa koulun NY-kurssilla. Koululla järjestetyssä nelituntisessa lastentapahtumassa oli aktiviteetteja laidasta laitaan: ponitalutusta, taikoja, voimisteluryhmä Ziniat, tanssimatot, kahvio, arpajaiset, Guitar Heroa ja kaikkea muuta kivaa salitoimintaa. Tyttöjen mainostaminen oli tuottanut tulosta, sillä lähes sata aikuista ja lasta viettivät mukavan iltapäivän tapahtumassa. Kaikki kuusi yrityksen sponsoria (Epari, Enkelin eväspussi, ABC-laskenta OY, Pizzeria Piikki, Huvikumpu, Pikku Paussi ja S-market) saavat olla yrityksestä ylpeitä, samoin kaikki muutkin hanketta tukeneet.

Suosituin esiintyjä, taikuri Markku Anttila, keräsi runsaasti katsojia niin lapsista kuin aikuisistakin. Koulutunnin mittainen esitys tuntui monesta lapsesta lyhyeltä, sillä kaikkien innostus oli niin korkealla. Muutamat virheet mainostuksessa olivat harmillisia, mutta silti tämä oli hyvä alku kolmelle nuorelle (ehkä) tulevalle yrittäjälle.
 
Lastenleikkiä-tiimin kolme nuorta naista odottavat innolla pääsyä Suomen yrittäjäparhaimmiston kanssa Turkuun kansalliseen NY-finaaliin. Voi olla, että yritys jatkaa toimintaansa vielä ensi vuonnakin tai ehkä myöhemminkin tulevaisuudessa.
 
 
Tämä on lastenleikkiä!
 
Toimitusjohtaja Tiia Taipale, talouspäällikkö Nina Lyly ja markkinointi-, henkilöstö- ja myyntipäällikkö Justiina Ilkka 9G-luokalta ovat Lastenleikkiä NY:ssä saaneet omat roolinsa. Liike-ideaa mietittiin pitkään, mutta kaikki olivat yksimielisiä, sillä kaikki pitävät lapsista ja työskentelevät heidän kanssaan valmentaen tai kerhoja ohjaamalla. Nimi ja logokin olivat mietinnässä pitkään, mutta nyt tiimi on niihin hyvin tyytyväinen.
 
Tytöt ovat kaikki myös tutustuneet toisiinsa lähemmin ja ystävystyneet näiden parin vuoden aikana. Aluksi kolmikosta tuntui vieraalta, kun ei tuntenut muita, mutta nyt koko yrittäjäryhmä tuntuu läheiseltä. Lastenleikkiä NY suosittelee tätä kurssia.
 
Nuori Yrittäjyys on nuorille suunnattua yrittäjäkasvatusta. Koulullamme voi valita 8. luokalle kaupalliset aineet, jossa käydään ensimmäisenä vuotena yrittäjyyttä läpi teoriassa ja opitaan, mitä tulee tietää oman yrityksen pyörittämisestä. 9. luokalla perustetaan oma miniyritys,i jossa saa olla 1-7 osakasta. Ryhmät suunnittelevat ja toteuttavat liike-ideansa ja opivat kuuntelemaan toisiakin osapuolia ja ymmärtämään yhteistyön merkityksen.
 
 
 
Tiia