Big Rigs: Over the Road Racing on Stellar Stonen vuonna 2003 julkaisema ajopeli PC:lle. Stellar Stonella on toimistoja Kaliforniassa, Los Angelesissa ja Lontoossa, mutta Big Rigs, tämä mätämuna, on valmistettu Ukrainassa, jotta peli voitiin tuottaa monta kertaa halvemmalla. Se näkyy kyllä lopputuloksessa.
                
Pelissä on tarkoitus ajaa rekoilla kilpaa - ja se on ihan järkyttävän surkeaa. Wikipedian mukaan takakannessa annetaan ymmärtää, että pelaaja "kuljettaa laitonta lastia ja poliisit ovat perässä", mutta ei pelissä mitään tällaista ole! Pelissä ei ole minkäänlaista törmäysmallinnusta, eli pelissä voi vain ajaa armotta talojen läpi eikä mitään tule tapahtumaan! Lisäksi pelissä voi mennä vuorienkin yli helposti. Mikään ei ole esteenä.
 
Pelissä on viisi erilaista kentää, joista voi jostain syystä valita vain neljä. Loistavaa työtä pojat, jotka siellä Ukrainassa tätä tekivät! Erilaisia rekkoja on neljä eivätkä niitten ajotavat eroa yhtään toisistaan, samaa köröttelyä, valitsipa minkä ajoneuvon hyvänsä. Ajaminen on todella tunnotonta, ja Teemu Viemeröä lainatakseni (ja tämä herra vaikuttaa Youtubessa): ”Tää on niin kun tankki, mutta kääntyy sata kertaa nopeemmin.” Pelissä ei häviä millään, sillä jos jättää ajamatta, ruutuun tulee automaattisesti teksti ”You’re winner” tai jos menee 10 minuutin jälkeen uudelleen pelaamaan, niin vastustaja ei aja maaliviivan yli!
 
Grafiikka on todella huonoa! Ne ovat suoraan viemäristä otettu. Peli on oikeastaan pelkkiä neliöitä ja höystettynä parilla ympyrällä. Samana vuonna tehdyssä Heroes of Might and Magic IV -pelissä on huomattavasti nätimpi grafiikka. Tästä olisi voinut tulla paljon parempaakin, mutta ei niin ei!
 
Peli on siis kaikin puolin surkea ja kehno. Se on jäänyt suorastaan kehittelyvaiheeseen. En suosittele peliä kellekään, paitsi niille, jotka haluavat kokeilla mahdollisimman surkeita pelejä täällä maan päällä. Tätä ei pelaa edes pääsiäisen pitkinä pyhinä.
 
Arvosana 1 / 10
 
 
 
 
Pelissä parhaat pääsevät myös ”lentämään”. :)

Jaakko