Etelä-Pohjanmaalla on hyvät mahdollisuudet luisteluharrastuksen aloittamiseen. Seinäjoen kaksi jäähallia antaa enemmän jäävuoroja, mutta toisaalta luistelijoitakin tulee koko ajan entistä enemmän. Jäähallissa voi aikaa viettää taitoluistelun lisäksi jääkiekon, curlingin, aikuisten muodostelmaluistelun ja Seinäjoella uutena innostuttaneen jääpallon parissa.

 

Luistelun voi aloittaa jo 4-vuotiaana luistelukouluissa. Pidemmälle siirtymällä on mahdollisuus kilpailla ja kouluttautua ohjaajiksi. Seuraavan kauden ryhmät ovat aina valmentajien käsissä eikä niistä tarvitse huolehtia itse. Seinäjoen päävalmentaja on hyvin asiantunteva, samoin hänen tuntivalmentajana työskentelevä vaimonsa

 

Tällä hetkellä Seinäjoen taitoluistelijoissa luistelee 240 reipasta nuorta. Tai voisi sanoa, että tyttöä. Poikia on seurassamme hyvin vähän.

 

Kilpailevilla ryhmillä kuukausimaksut ovat reilut 100 euroa, joka on kuukaudessa hyvin paljon. Taitoluistelua pidetäänkin yhtenä Suomen kalleimmista harrastuksista. Kuukausimaksut, satojen eurojen luistimet, kilpapuvut, kilpailumaksut, ohjelman koreografiamaksut ja oheisvälineet jään ulkopuolelle maksavat paljon.

 

Luistelu on mahdollista aloittaa minkä ikäisenä vain kilpailemattakin. IF-ryhmät on tarkoitettu aloittelijoille sekä jatkajille, kilpaileville ja vain harrastusmielessä luisteleville.

 

Jos luistelee ”tositarkoituksella”, se vie 1-9 tuntia vapaa-aikaa viikossa. Luistelu kehittää tasapainoa ja lisää notkeutta, antaa rohkeutta, mutta on samalla riskialtista. Kaksoishypyissäkään ei voi aina tietää, miten tulee alas. Vaikka taitoluistelu on yksilölaji, harjoittelut tapahtuvat ryhmissä. Kypärän käyttö on sallittua vielä luistelukouluissa ja muissa ryhmissä, mutta täysin kiellettyä kilpailuissa. Luistelussa saa uusia kavereita niin omasta ryhmästään kuin myös ympäri Suomea kilpailujen yhteydessä Kaiken kaikkiaan taitoluistelu on hyvä tapa ilmaista itseään.

 

 

Tiia