Heti aluksi haluamme sanoa, että tähän asti kokemus on ollut aivan mieletön ja odotamme innolla espanjalaisten tuloa Suomeen!
 
Lähdimme 22-henkisellä porukalla perjantaina 25.9. kohti Espanjaa.
Lentomatka sujui hyvin ja ehdimme tutustua toisiimme paremmin. Bussissa Barcelonan lentokentällä Gironaan olimme hyvin jännittyneitä, sillä suurin osa oli jutellut espanjalaiskaverinsa kanssa vain Mesen kautta pari kertaa. Perillä meitä odotti viikonloppu perheissä ja ohjelmaa heidän suunnitelmiensa mukaan.
 
Viikonloppua vietettiin perheen tai kaverien kanssa muun muassa rannalla uiden ja aurinkoa ottaen, kyläjuhlilla tai shoppaillen Barcelonassa, Gironassa tai pienemmässä turistikylässä.
 
Maanantaiksi, tiistaiksi, keskiviikoksi, torstaiksi ja perjantaiksi meille oli suunniteltu ohjelmaa. Maanantain vietimme tutustuen kouluun ja sen alueeseen. Yhtenä päivänä lounastimme rannalla ja samalla reissulla katsastimme Empuries-rauniot ja Dali-museon. Muina päivinä kävimme esimerkiksi tutustumassa Barcelonaan ja Gironan vanhaankaupunkiin sekä saimme osallistua espanjalaisten liikuntatunnille. 
 
Perjantai-iltana lähdimme kotia kohti. Uusia kavereita oli saatu paljon, ja onneksi näemme heidät vielä ainakin kerran, Suomessa maaliskuun alkupuolella.
 
 
Anni Vuorenmaa, Nina Lyly, Eero Lahti